Dienstverlening

Hoe word je een bemiddelaar?

Hoe word je een bemiddelaar?

Als u geïnteresseerd bent om bemiddelaar te worden, kunt u dit doen door een formele opleiding te volgen. U kunt echter ook werken als bemiddelaar voor een non-profitorganisatie, zoals een centrum voor gemeenschapsbemiddeling. Veel non-profitorganisaties hebben bemiddelaars die zich inzetten om mensen te helpen bij het oplossen van conflicten. Als bemiddelaar kunt u waardevolle ervaring opdoen door hen te schaduwen. Bij veel organisaties kun je zelfs een mediation bijwonen voordat je besluit lid te worden.

Als je eenmaal de technische achtergrond hebt, kun je meer leren over de praktijk van mediation AMV-Opleidingen. Het logische aspect van het werk gaat minder over het begrijpen van het probleem en meer over het volgen van het standaardprotocol. Dit betekent dat je beide partijen moet helpen het standpunt van de andere partij te zien, ook al is dat niet helemaal logisch. Bovendien moeten goede bemiddelaars uitstekende sociale vaardigheden hebben en met een grote verscheidenheid aan mensen kunnen werken.

Zodra je je formele opleiding hebt afgerond, kun je als stagiair beginnen met mediation. Ook kun je deelnemen aan een mediatorstage, wat een goede manier is om ervaring op te doen en te netwerken met potentiële collega's en opdrachtgevers. Het EAC Network biedt een online directory van geaccrediteerde mediationscholen in de VS. Als alternatief kunt u zich bij particuliere organisaties aanmelden om vrijwillig bemiddelaar te worden. Of je nu voor een non-profitorganisatie wilt werken of als zelfstandige wilt werken, bemiddelaar worden is een uitstekende manier om de kost te verdienen en de gemeenschap te helpen.

Als mediator help je mensen conflicten op te lossen en weer verder te komen. Mediation heeft veel praktijkgebieden, waaronder maatschappelijke organisaties, letselschadezaken, geschillen over bouwrecht en ontbinding van partnerschappen. Hoewel u elke vorm van bemiddeling kunt doen, zult u zich over het algemeen specialiseren in een bepaald gebied. In veel gevallen zal uw keuze afhangen van uw eerdere professionele ervaring. U kunt ook overwegen om gezinsmediator te worden. Je moet niet alleen bemiddelaar worden, maar ook gecertificeerd zijn in sociale wetenschappen en kinderontwikkeling.

Voor meer informatie zie: AMV-Opleidingen