Dienstverlening

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit eigenlijk? Simpel gezegd, assertiviteit is "het vermogen om uw behoeften en verlangens direct en eerlijk aan anderen te communiceren." Het is het vermogen om assertief de eigen gedachten, gevoelens, opvattingen, keuzes en emoties te uiten, terwijl ze anders zijn of in strijd zijn met wat anderen willen. Een assertief persoon is zelfverzekerd en comfortabel in zijn of haar positie, ongeacht of het betekent dat hij zegt "nee", "geen manier" of "doe dat niet". Het gaat erom dat je je mening kunt uiten, ook al is die anders dan de meerderheid. Assertief zijn is een onderdeel van communiceren en onderhandelen, en je kunt assertief zijn zonder dominant of koppig te zijn.

Een agressieve stijl van communiceren wordt gebruikt wanneer er bezorgdheid is voor iemands welzijn, of voor de veiligheid en het welzijn van anderen. Wanneer je een agressieve stijl gebruikt, zul je harde woorden en acties gebruiken in pogingen om je zin te krijgen of een andere persoon of groep mensen te beheersen Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus. Hoewel assertief zijn soms averechts kan werken, kan het ook positieve gevolgen hebben voor degenen die het gebruiken. U kunt misschien lof krijgen voor het uitspreken van uw mening, een goede indruk maken op een nieuwe kennis, of meer vrienden krijgen door opener en eerlijker tegen hen te zijn.

Als je het gevoel hebt dat je niet genoeg zelfvertrouwen of eigenwaarde hebt, is het belangrijk om te werken aan het verwerven van deze belangrijke eigenschappen. Om echt succesvol te zijn, moet je vertrouwen hebben in je capaciteiten en talenten. Wanneer je het gevoel hebt dat je vaardigheden en talenten achterblijven bij anderen om je heen, kan dit leiden tot gevoelens van depressie en zelfs twijfel aan jezelf, waardoor er geen vooruitgang kan worden geboekt. Door echter de juiste technieken voor zelfvertrouwen te leren en toe te passen, kunt u deze problemen aanpakken en uw leven onder controle krijgen.

Informatie over dit onderwerp: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus