Verbouwen

Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

radiator conversie

Met radiatorombouwsets kunt u een plintradiator in uw voertuig installeren. Deze kits worden geleverd met beugels die u in de onderkant van de kernsteun vastschroeft. Ze bevatten ook hardware om de nieuwe radiator aan de voor- of achterkant van het voertuig te monteren. Een radiatorombouwset verhoogt de hoeveelheid warmte die u kunt produceren door uw voertuig te verwarmen.

U hebt voor dit project een boor van 3/8" nodig. Snijd vervolgens een stuk aluminium extrusie dat in het onderste kanaal van uw radiator past radiatorombouw. Dit moet ongeveer 16" hoog en 24" breed zijn. het stuk met een dremel doorslijpschijf.

Als je Imp een ventilator aan de achterkant heeft, kun je deze verwijderen voordat je hem ombouwt naar een radiator aan de voorkant. Dit scheelt je minimaal 7 pk. Het zorgt ook voor meer stabiliteit aan de voorkant van uw voertuig. Als u een radiator aan de voorkant gaat installeren, zorg er dan voor dat u deze zo dicht mogelijk bij de voorkant installeert.

Voordat u uw radiator ombouwt, moet u controleren op lekkage. Als u warmwaterplintwarmte heeft, is het mogelijk om de radiator om te bouwen tot een stoomradiator. Hiervoor zijn echter nieuwe leidingen en radiatoren nodig. Een op stoom gebaseerd systeem moet volledig worden vervangen en weinig bedrijven zullen dit proces uitvoeren.

Klik hier om meer te lezen: Radiatorombouw op maat