Woningen

Wat is er nodig om een energielabel aan te vragen?

energielabel aanvragen

Wat is er nodig om een energielabel aan te vragen?

Wanneer mensen een nieuwe woning betrekken, stellen ze vaak de vraag: "Wat is er nodig om een energielabel aan te vragen?" Het antwoord varieert sterk. Vóór 2015 waren energielabels niet verplicht. Maar dat zijn ze nu. Om een energielabel aan te vragen, moet een huiseigenaar 10 kwaliteiten van zijn woning aangeven die voor hem belangrijk zijn. Een gecertificeerde deskundige wordt vervolgens op afstand geïnspecteerd om de juistheid van de informatie op het etiket te verifiëren EnergielabelPerfect.nl. In het verleden is er echter kritiek geweest op energielabels, vooral wanneer niet is bewezen dat ze erg betrouwbaar zijn.

Controleer voordat u om een energielabel vraagt of de gevel en ramen van het gebouw de juiste isolatie hebben. Het label bevat aanbevelingen voor upgrades die de energie-efficiëntie kunnen verhogen. Sommige verbeteringen zijn arbeidsintensief, zoals nieuwe isolatie. Nederland is echter een zeer competitieve markt voor aannemers en sommige hebben projecten tot 2022 lopen. Het behalen van een energielabel voor uw gebouw is daarom essentieel voor de verkoop of verhuur van uw woning. En als u uw eigendom huurt of verkoopt, zorg er dan voor dat uw verhuurder u er een aanbiedt.

In een online vragenlijst werd respondenten gevraagd de beweegredenen achter hun beslissing om een energielabel aan te vragen te beschrijven. Deze vragenlijsten werden gekoppeld aan gegevens over het werkelijke energieverbruik. Het doel van de vragenlijst was om zelf-geïdentificeerde motivaties voor het invoeren van het energielabel te verzamelen, evenals de sociaal-demografische kenmerken van de respondenten. Andere belangrijke vragen waren de gepercipieerde waarde van het energielabel en het vertrouwen van de consument in het label. En de resultaten suggereren dat een label consumenten kan aanmoedigen om hun energieverbruik te veranderen, ondanks de bijbehorende uitdagingen.

Klik hier om meer te lezen: https://www.energielabelperfect.nl/