Manukahoning heeft antibacteriële en antioxiderende effecten

Manukahoning heeft antibacteriële en antioxiderende effecten

Manuka Honing

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat Manuka-honing antibacteriële en antioxiderende effecten heeft, die genezing bevorderen en ontstekingen verminderen. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt als een traditioneel middel tegen microbiële infecties.

Manuka-honing kan worden gekocht bij reformwinkels, Walmart en Amazon. Niet alle Manuka-honing is echter hetzelfde. Sommige honing heeft meer antibacteriële eigenschappen dan andere.

De antibacteriële eigenschappen van Manuka-honing komen van een stof genaamd MGO. Hoe hoger de MGO, hoe sterker de antibacteriële eigenschappen manukahoning betoverend. Verschillende andere soorten honing hebben ook MGO. Een hogere MGO kan een teken zijn van een duurdere honing.

De hoeveelheid MGO in Manuka-honing varieert van 30 tot 800. In tegenstelling tot gewone honing heeft Manuka-honing een hoog gehalte aan enzymen. Het is ook zuur. Het is echter veilig om te eten voor de meeste volwassenen. Het kan worden gebruikt als antisepticum voor kleine snijwonden en brandwonden.

Manukahoning wordt ook gebruikt voor de behandeling van zweren en gingivitis. Het wordt echter niet aanbevolen voor open wonden. Sommige soorten Manuka-honing zijn bijzonder rijk aan waterstofperoxide.

Manukahoning blijkt ook antibacteriële effecten te hebben op Clostridium difficile, een bacterie die diarree veroorzaakt. Het is ook een natuurlijk antimicrobieel middel tegen methicilline-resistente Staphylococcus aureus.

Sommige honing heeft ook antimicrobiële effecten tegen Pseudomonas aeruginosa, een bacterie die problematisch kan zijn voor mensen met cystische fibrose. Mensen met cystische fibrose zijn ook vatbaar voor infecties van Burkholderia spp.

Meer weten? Klik dan hier: Natuurlijk Westland